5 redenen om Krill olie te gebruiken

Krill olie en visolie worden nog wel eens met elkaar verward. Toch is krill olie iets heel anders. Krill olie is olie die uit krill afkomstig is. Krill zijn kleine schaaldieren en de olie is dan ook anders dan de visolie. Waarom zou je ervoor kiezen om krill olie te gebruiken en geen visolie?  

Wat is krill olie?

Krill olie is een speciale olie die wordt gemaakt van krill. Dit is een soort garnaal die onder andere in Antarctica leeft. Het dier leeft in grote groepen en is hierdoor gemakkelijk te vangen. Ze zijn maximaal vijf centimeter lang. De krill bevat een enorme bron aan Omega-3. Behalve Omega-3 zit er ook Vitamine A en vitamine E in krillolie. Waarom moeten we kiezen voor krill olie en niet voor bijvoorbeeld visolie? Wat zijn de grote voordelen?  

Omega-3 wordt beter opgenomen

Omega-3 (wat EPA en DHA bevat) is een belangrijke voedingsstof voor ons lichaam. Dit heb je nodig om bijvoorbeeld hart- en vaatziekten te voorkomen. Veel mensen hebben een tekort aan Omega-3. In krill olie zit ontzettend veel Omega-3 en dit wordt ook nog eens beter opgenomen door je lichaam dan bijvoorbeeld visolie. Dit komt omdat visolie uit speciaal vet wordt gehaald en dit vet is niet aanwezig bij krill.  

Kan helpen voor het cholesterol

Mensen die een verkeerd cholesterolniveau hebben, kunnen dit op peil krijgen door middel van krill olie. De olie is namelijk goed voor je cholesterol. Volgens het tijdschrift Alternative Medicine Review is er met krill olie een resultaat te zien, dat met nog geen ander voedingssupplement ooit is gelukt.  

Afvallen met krill olie

Krill olie kan je helpen om gemakkelijker af te vallen. Dit komt vooral door de vele positieve vitamines en mineralen die er in de olie zitten. Het kan zeker een positieve werking hebben op je stofwisseling wanneer je regelmatig krill olie binnenkrijgt. Ook krijg je er meer energie door. Belangrijk is wel dat krill olie vooral een hulpmiddel kan zijn voor het afvallen. Het is helaas geen wondermiddel.  

Zuiver en duurzaam

De olie van de krill is erg zuiver. Dit komt omdat de meeste krill wordt gevangen in de omgeving van Antarctica. Hier is nog bijna geen vervuiling en daardoor zitten er vrijwel geen gifstoffen in de krill. Ook is het vangen van de krill duurzaam. Er leven op aarde meer dan 500 miljoen krill en de kans op overbevissing is hierdoor vrijwel niet aanwezig.  

Geen visachtige nasmaak

Bij visolie heb je vaak een visachtige nasmaak. Bij krill olie heb je dit niet. Daarom kun je krill olie ook prima innemen wanneer je eigenlijk niet van de smaak van vis houdt.  

Supplementen

Er zijn supplementen in onze webshop te koop waar krill olie in voorkomt. Houd je hierbij aan de hoeveelheid per dag die op de verpakking staat. Meestal is dit één tot drie pillen per dag,  maar de hoeveelheid kan verschillen per supplement. De supplementen met krill olie zijn veilig te gebruiken. Wanneer je een chronische ziekte hebt, is het echter wel verstandig om eerst even met je behandelend arts te bespreken of je krill olie veilig kunt gebruiken.
Geef een reactie
Nederlands-TOPV

Moment...

Nederlands-TOPV   Bezig met laden...
  Bezig met laden...