Relatief weinig ongevallen door voedingssupplementen gebruik in Amerika

Supplementen kunnen een goede aanvulling zijn op je dagelijkse voedingspatroon, maar helaas kunnen supplementen ook verkeerd worden gebruikt. In Amerika is onderzoek gedaan naar de ziekenhuisopnames en voedingssupplementen en hieruit is gebleken dat er ruim 20.000 Amerikanen per jaar in het ziekenhuis belanden door verkeerd gebruik van supplementen. Overigens is dit een zeer klein deel van de Amerikanen die voedingssupplementen gebruiken (minder dan 0,1%) en er blijkt ook uit de studie dat er niemand is overleden door het gebruik van voedingssupplementen.  

Onderzoek

In opdracht van  de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) is er onderzocht hoe gezond of gevaarlijk supplementen nou eigenlijk zijn. Uit dit onderzoek is gekomen dat er jaarlijks ruim 20.000 Amerikanen op de spoedeisende hulp belanden, omdat ze verkeerd gebruik hebben gemaakt van supplementen. Hoe zit dit nou eigenlijk?  

Hartproblemen

Een relatief groot percentage dat op de spoedeisende hulp terecht kwam, had last van hartproblemen. Denk hierbij aan hartkloppingen en of pijn op de borst. Hier zitten ook veel kinderen bij die per ongeluk supplementen binnenkregen. Mensen die ouder zijn dan 65 verslikken zich juist wat vaker in een supplement en moeten daarom juist naar de spoedeisende hulp. Ook kwamen er mensen op de spoedeisende hulp terecht omdat ze een overdosis supplementen hebben gehad.  

Afslanksupplementen

Eén van de grootste redenen waardoor mensen naar de spoedeisende hulp gaan, komt door afslanksupplementen. Het gaat dan vooral om onveilige supplementen met gevaarlijke ingrediënten. Deze supplementen zijn niet eens altijd goedgekeurd door de FDA. Soms bevatten deze supplementen ingrediënten die ook als medicijnen worden gebruikt, maar niet zo worden genoemd. Dit kan dus voor vreemde bijwerkingen zorgen waar mensen zich niet van bewust zijn, omdat ze niet door hebben wat ze in hun lichaam krijgen.  

Let goed op veiligheid van een supplement

Supplementen op zich hoeven zeker niet slecht te zijn en zijn meestal juist goed voor de gezondheid. Van een multivitamine beland je niet direct in het ziekenhuis. Het gevaar zit hem vooral in supplementen die allerlei gevaarlijke bestandsdelen hebben en die met allerlei onrealistische gezondheidsclaims komen. Het is belangrijk dat je zelf goed kijkt welke ingrediënten een supplement bevat. Kijk ook wat er al over geschreven is online en koop niet zomaar iets waar allerlei chemische rotzooi in zit.  

Overdosis

Houd je altijd aan de instructies op een verpakking. Neem nooit meer tabletten in dan wordt aangeraden. Dit voorkomt een overdosis en de bijbehorende klachten. Speel nooit eigen dokter en gebruik je verstand. De genoemde dosering staat niet voor niks op de verpakking.  

Kijk naar je eigen gezondheid

Heb jij een chronische ziekte of slik je bepaalde medicijnen? Of heb je misschien sowieso al hartklachten? Dan is het verstandig om altijd eerst even met je behandelend arts te overleggen voordat je zelf allerlei supplementen slikt. Slik je supplementen vanwege bepaalde klachten en merk je geen verschil? Probeer dan niet nog meer supplementen uit, maar raadpleeg even je arts. Je klachten kunnen misschien gemakkelijker opgelost kunnen worden dan je zelf denkt of misschien is er juist iets ergers aan de hand.  

Onze supplementen

Als webshop concentreren wij ons op de top supplementen merken ter wereld. Dit zijn de merken die de prijzen winnen met hun supplementen in de internationale vakbladen. Al deze supplementen zijn gekeurd en veilig bevonden door onder anderen de FDA. Ook zitten er nooit chemische ingrediënten in en verkopen we alleen supplementen van merken die bekend staan om een goede veiligheid en waar wij vertrouwen in hebben. De producten in onze webshop kun je dus veilig gebruiken.
Geef een reactie
Nederlands-TOPV

Moment...

Nederlands-TOPV   Bezig met laden...
  Bezig met laden...