Wat zijn omega-6 vetzuren?

Omega-6 is een onverzadigd vetzuur  waar veel positieve eigenschappen aan worden toegeschreven. In dit artikel leest u meer over omega-6 en de voordelen voor de gezondheid.   

Wat is omega-6?

Het omega-6 vetzuur valt onder de meervoudig onverzadigde vetzuren. Het bekendste en belangrijkste omega-6 vetzuur is linolzuur. Linolzuur komt veel voor in plantaardige oliën, het zit onder andere in lijnzaadolie. Onder omega 6 vallen ook gamma-linoleenzuur, dihomo-gammalinoleenzuur en arachidonzuur.   Omega-6 wordt niet door het lichaam zelf aangemaakt, en moet dus ingenomen worden via de voeding of door voedingssupplementen. De onverzadigde vetzuren uit omega-6 kunnen bij voldoende inname de gezondheid bevorderen.  

Hoe krijgt u genoeg omega-6 binnen?

Omega-6 wordt niet door het lichaam zelf aangemaakt, en moet dus ingenomen worden via de voeding of door voedingssupplementen. Producten waarin omega-6 zit zijn bijvoorbeeld halvarine en eieren. Andere belangrijke leveranciers van omega-6 zijn zonnebloem-, saffloer- en sojaolie, arachideolie (pindaolie) en teunisbloemolie. Eet u deze producten niet vaak genoeg of helemaal niet, kijk dan voor omega-6 voedingssupplementen. Deze zijn te vinden op onze site.
Geef een reactie
Nederlands-TOPV

Moment...

Nederlands-TOPV   Bezig met laden...
  Bezig met laden...