Wanneer heb je extra vitamines nodig?

Er zijn ontzettend veel vitamines die je kunt innemen en het is logisch dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Hoe weet je nou eigenlijk of en wanneer je vitamines nodig hebt? Waar kun je zoal op letten en rekening mee houden?  

Gezond leven

Een gezond leven is voor iedereen belangrijk. Wanneer je gezond eet en vooral gevarieerd eet, dan krijg je in principe alle nodige vitamines binnen. Je moet dan dus zeker 200 gram groente eten en twee stuks fruit. Het is ook erg belangrijk om goed af te wisselen in je groentes. Daarnaast moet je ook nog andere zaken aan je eetpatroon toevoegen. Denk aan bijvoorbeeld noten, zaden en melkproducten. Ook belangrijk is voldoende lichaamsbeweging en probeer ook regelmatig buiten te komen.  

Geen gevarieerde voeding?

Het is voor veel mensen moeilijk om altijd gevarieerd en gezond te eten. Dit komt omdat we altijd wel iets ongezonds eten. Een gezond leven is natuurlijk het allerbelangrijkste, maar wanneer dit door omstandigheden niet mogelijk is, kunnen vitamines je goed helpen. In dit geval kun je kiezen voor bijvoorbeeld multivitamine. Je krijgt dan alles binnen waar je een tekort aan hebt. De rest verlaat je lichaam doorgaans via de urine, dus van een overdosis is meestal geen sprake.  

Wanneer extra vitamines nodig?

Er zijn verschillende situaties wanneer je extra vitamines kunt gebruiken. Ben je bijvoorbeeld op dieet? Dan krijg je vaak veel te weinig goede voedingsstoffen binnen. In dit geval is het raadzaam om extra vitamines binnen te krijgen. Ook veganisten en vegetariërs missen vaak wat voedingsstoffen en ook zij kunnen wat extra supplementen gebruiken. Senioren vallen eveneens in een risicogroep en wordt vaak aangeraden om extra vitamines toe te voegen aan het leefpatroon, omdat ze veel tekorten hebben. Bedenk voor jezelf of er misschien een goede reden is waarom jij vermoedelijk een tekort hebt aan extra vitamines. Dit kan natuurlijk ook iets tijdelijks zijn, zoals een ziekte of een verre reis waarbij je minder goed zal gaan eten. extra vitamines kun je natuurlijk ook tijdelijk nemen.  

Praat met je arts

Heb je een ziekte of slik je bepaalde medicatie? Dan kun je het beste even met je arts overleggen of extra vitamines je kunnen helpen. Je arts kan je goed advies geven en kijken waar je eventueel een tekort aan hebt. Ook wanneer je bijvoorbeeld neerslachtig bent, is de kans aanwezig dat je een tekort hebt aan vitamine D. Je kunt dit middels een bloedtest controleren, dus ook hiervoor kan bloed laten prikken. Ben je langdurig aan de antibiotica? Dan kun je eventueel ook je vitamine K laten testen doormiddel van een bloedtest.  

Voedingssupplementen kopen

In onze webwinkel zijn allerlei supplementen en vitamines te koop die je kunnen helpen om je eventuele tekort aan te vullen. Je kunt kiezen voor specifieke supplementen, maar ook voor een multivitamine. En behalve vitamines zijn er ook allerlei kruiden en mineralen die je kunt bestellen. Alle supplementen en vitamines in onze webshop zijn daarnaast ontwikkeld met oog voor de natuur en er zitten geen chemische toevoegingen in.
Geef een reactie
Nederlands-TOPV

Moment...

Nederlands-TOPV   Bezig met laden...
  Bezig met laden...